Aangifte fietsdiefstal

Home / Aangifte fietsdiefstal

 class=

Ook gestolen fietsen belanden bij het fietsdepot.
Wij helpen bij je zoektocht!

 

START HIER >


 
 
 
Naar schatting zijn er jaarlijks bijna 900.000 gevallen van fietsdiefstal. Hiervan worden er elke dag tientallen keer aangifte gedaan. Verhoudingsgewijs is dit niet veel. Slechts 1 op de 9 mensen doet aangifte. Toch heeft de politie moeite om met al deze aangifte van diefstal van een fiets wat te doen. Toch zeggen zij deze fietsendiefstal zaken serieus te nemen. Desondanks wordt slechts 7% van de gestolen fietsen waarvan aangifte is gedaan teruggevonden. Hierdoor is een fietsdiefstal aangeven vaak een te grote drempel voor mensen. Ook horen wij te vaak verhalen van consumenten waarbij de aangifte niet serieus werd genomen.

“Sorry meneer, wij hebben geen capaciteit om tijd te besteden aan dit soort diefstallen. Als we iets horen laten we het uw wel weten’’

Fiets gestolen, aangifte

Ondanks het lage slagingspercentage adviseren wij om bij de politie altijd online aangifte te doen bij diefstal van uw fiets. De kans dat u uw fiets terugvindt is echter een stuk groter via ons systeem. Waarom? Omdat wij inzicht hebben in de databases van alle fietsdepots. Hier komen niet alleen verkeerd gestalde fietsen terecht. Ook gestolen fietsen waarvan de rechtmatige eigenaar niet kan worden getraceerd komen hier terecht. Door bovenaan de pagina te klikken op “vind mijn fiets!” kunt u de kenmerken van uw fiets opgeven. Wij sturen u vervolgens een PDF bestand met een handig stappenplan om aangifte te doen. Onze service is gratis en voor iedereen te gebruiken. 

aangifte doen gestolen fiets

Waarom?

Het antwoord op de vraag; waarom uw gestolen fiets aangeven?
Omdat het ondanks het lage oplossingspercentage het mee kan helpen in grootschaliger onderzoek. Veel fietsdiefstallen worden gedaan door notoire veelplegers. Wanneer er meerdere mensen aangifte doen helpen zij de politie bij de zoektocht naar de dader. Ook als u geld terug wil van de verzekering is het belangrijk dat er een officiële aangifte op het bureau ligt. Dankzij ons simpele stappenplan is dit zo gebeurd en scheelt het u veel tijd en moeite. Onze dienst wordt door meerdere mensen naar tevredenheid gebruikt en wij zijn van plan om dit nog lang te doen.